Voor het jaar 2021 staan er weer nieuwe plannen op de agenda waaronder wonen, verbeteren van de stad en nog veel meer.

De rioolheffing, afvalheffing of onroerende zaakbelastingen worden allemaal een beetje duurder. De rioolheffing gaat met 4 procent omhoog, afvalstoffenheffing gaat met 3,1 procent, en onroerendezaakbelasting met 1,9 procent omhoog.

Daarnaast wordt het station aan de achterkant gerenoveerd. Het gaat zo’n 10 miljoen kosten. Er komt een nieuwe fietsenstalling met ruimte voor 2000 fietsen, 60 bromfietsen. Verder komen er zonnepanelen op het dak om energie op te wekken.

Verder zal de Spuiboulevard op de schop gaan. De weg tussen het Stadskantoor en Achterom zal autovrij worden, alleen fietsers en openbaar vervoer zal er langs rijden. Er komen ook nog huizen op de plek van het oude stadskantoor. Het grootste deel zal hoogbouw zijn maar er zal ook een deel laagbouw komen.

Tot slot komen er 4000 woningen bij. Eind 2018 besloot de gemeente nieuwe woningen te realiseren. Er wordt flink gebouwd in de stad waardoor er nieuwbouwwijken ontstaan. Het gaat voornamelijk over duurdere koopwoningen. Hiermee hoopt de gemeente dat mensen met meer vermogen gaan verhuizen en goedkopere woningen vrijkomen.

Bron: Indebuurt Dordrecht
5 januari 2021